Renscholing

Hardlopen is na fitness de meest beoefende sport in Nederland. 1.6 miljoen mensen lopen tenminste één keer per week hard. Hardlopen is lekker laagdrempelig. Een paar sportschoenen, wat hardloopkleding en een mooie route is alles wat je nodig hebt. Daarnaast geeft hardlopen je een heerlijk gevoel door de vrijgekomen stoffen endorfine en serotonine.

Helaas heeft hardlopen ook een andere kant. Met maar liefst 700.000 blessures per jaar is hardlopen een van de blessuregevoeligste sporten in Nederland. Recent onderzoek, uitgevoerd door de TNO & Veiligheid, heeft aangetoond dat maar liefst 38% van de hardlopers een blessure oploopt. Het meest blessuregevoelig zijn beginnende hardlopers, hardlopers die een afstand van meer dan zestig kilometer per week afleggen en hardlopers met eerdere blessures.

Vaak wordt vergeten dat hardlopen een zeer technische sport is. Een goede looptechniek en rompstabiliteit voorkomen blessures. De door Niestadt uitgevoerde videoanalyse geeft je inzicht in eventuele biomechanische afwijkingen, loophouding, passfrequentie, armzwaai, rompstabiliteit en de timing en afzet. Na de analyse krijgt je een rapport mee met tips en trucs.

Renscholing 

Na de analyse is er de mogelijkheid tot het volgen van een renscholing. Na deze vierdelige workshop ben je in staat energiezuiniger, stabieler, sneller en langer te rennen, trainingen te periodiseren en blessures te voorkomen.

Variatie in rentechniek is wenselijk. Tijdens de training streven we niet naar een ideaal, maar naar de techniek die het beste bij jou past. We trainen volgens de principes van motorisch leren. 

Je krijgt trainingen die robuust zijn. Met andere woorden: tips en trucs die lang blijven hangen, zonder erover na te hoeven denken.

Healthcheck

Meer weten over je fysieke gezondheid? Laat dan een health check uitvoeren. Tijdens deze check doe ik onder andere een vitaliteitsonderzoek (rusthartslag, bloedruk etc.) en vetpercentagemeting.

Sporttrainingen

Nieuwsgierig naar de toppen van je kunnen? Altijd al het idee gehad meer uit je sport te kunnen halen? Of heb je gewoon enorm veel zin om fit te zijn? Dan is Topsporttraining Niestadt iets voor jou.

Scroll to Top
Scroll naar top